სურსათის გაყინვა და გალღობა,მეთოდები და უვნებელი რეჟიმები – უფასო ვებინარი

გთხოვთ რეგისტრაციისათვის სრულყოფილად შეავსოთ სარეგისტრაციო ფორმა. არასრულყოფილად შევსებული განაცხადის ავტორი ვერ მიიღებს ტრენინგზე მონაწილეობას. ↪️ გაწევრიანდით და მოიწვიეთ თქვენი მინიმუმ 25 მეგობარი ჯგუფში სურსათის უვნებლობის სიახლეები და მიიღეთ მონაწილეობა ვებინარში / Facebook ჯგუფი : სურსათის უვნებლობის სიახლეებირეგისტრირებული მონაწილეები რომლებსაც არ ეყოლებათ ჯგუფში მოწვეული მეგობრები ვერ მიიღებენ ვებინარზე მონაწილეობასℹ️ ვებინარის დაწყებამდე 1 დღით ადრე გამოგეგზავნებათ დასასწრები […]

ახალი რეგულაცია: საქართველოს სურსათის ბიზნესის ოპერატორებმა HACCP სისტემა 2023 წლის ივნისამდე უნდა დანერგონ

სურსათის მწარმოებელ  ყველა ბიზნესოპერატორს ეკისრება ვალდებულება,  საფრთხის ანალიზისა და       კრიტიკული საკონტროლო წერტილების სისტემა  (HACCP)  2023 წლის  1 ივნისამდე  დანერგოს.  ახალი რეგულაცია გავრცელდება  შემდეგ ბიზნესოპერატორებზე: ევროკავშირთან ღრმა და ყოვლისმომცველი  თავისუფალი სავაჭრო სივრცის შესახებ შეთანხმების (DCFTA) შესაბამისად, HACCP-ის სისტემის დანერგვა სხვადასხვა პროფილის ბიზნესოპერატორთან ეტაპობრივად მიმდინარეობს. 2015 წლიდან  HACCP სავალდებულოა ნედლი რძის თერმულად გადამამუშავებლებისა და ცხოველთა სასაკლაოებისთვის; 2019 წლიდან – […]

რა არის სურსათის უვნებლობა?

რა არის სურსათის უვნებლობა? – კითხვა რომელზეც პასუხი ხშირ შემთხვევაში განსხვავებულია და მიდგომები არასწორი. სტატიაში გადავწყვიტე მოგაწოდოთ ინფორმაცია სურსათის უვნებლობის და მისი მიდგომების შესახებ სურსათის უვნებლობა არის კონცეფცია,რომლის მიხედვითაც კონკრეტული სასურსათო პროდუქტი მისი მიზნობრივად მომზადების ან/და მოხმარების შემთხვევაში ზიანს არ აყენებს ადამიანის ჯანმრთელობას. ეს არის სურსათის უვნებლობის კლასიკური განმარტება თუმცა მიდგომები ხშირ შემთხვევაში აღნიშნულ განმარტებასთან […]